AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasını protesto ediyoruz!
Ulusal bilincimizi yavaş yavaş yok etmelerine izin vermek istemiyorsanız iletebileceğiniz kadar iletiniz!
Jamaica'da Bob, Çin'de Mao, Küba'da Che, Türkiye'de Atatürk.
daha da var aslında ama isimleri cok net hatırlamıyorum.
Avrupa ulkelerinde (batı avrupa) hatırladığım yok, lidersiz ya da kendi deyimleriyle tabusuz bi hayat tasarlamışlar.
Fransız bi bakan "Avrupalılar tamamen mantıksal, Doğulular tamamen duygusal, Türkler hem mantıksal hem duygusaldır" demişti diye hatırlıyorum.
Bence hala Ataturk portrelerinin asılı olması henuz Ataturkun hedeflediği noktaya ulaşılamamış olmasının getirdiği güdüsel bi günah çıkarma merasimi...
Jamaica'da Bob, Çin'de Mao, Küba'da Che, Türkiye'de Atatürk.
daha da var aslında ama isimleri cok net hatırlamıyorum.
Avrupa ulkelerinde (batı avrupa) hatırladığım yok, lidersiz ya da kendi deyimleriyle tabusuz bi hayat tasarlamışlar.
Fransız bi bakan "Avrupalılar tamamen mantıksal, Doğulular tamamen duygusal, Türkler hem mantıksal hem duygusaldır" demişti diye hatırlıyorum.
Bence hala Ataturk portrelerinin asılı olması henuz Ataturkun hedeflediği noktaya ulaşılamamış olmasının getirdiği güdüsel bi günah çıkarma merasimi...
bence, sence , onca, onlarca, bizce... herkese aynı fikri benimsetemeyiz ancak düşünce de bir yere kadar... mümkünse mantığın ve vicdanın sınırlarına kadar... seni bilmem ama ben odamda Atatürk'ün resmini, günah çıkarma merasimi(!) gibi gördüğüm için değil, Türkiye Cumhuriyet'ini kurduğu için ve bize kazandırdıkları için asılı tutuyorum... O'nun hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaş(a)mamış olmamız, O'na gösterilecek saygıyı ve hürmeti azaltmamız anlamına gelmez.
che ile de Atatürk'ü bir tutma istersen... ya da bildiğini oku... biz günah çıkarmaya devam ediyoruz nasıl olsa(!)